Noteer alvast de datum: 25 september 2024

Woensdagavond 25 september 2024 staat ‘Gluren bij de Buren’ gepland, een activiteit die georganiseerd zal worden door Heemkundevereniging Helden waarin wetenswaardigheden en anekdotes uit Helden-Dorp de revue zullen passeren.

“Het evenement ‘Gluren bij de Buren’ is overgewaaid uit België waar enkele heemkundeverenigingen door het jaar heen geïnteresseerden een kijkje gunnen bij zaken die in de regio bijzonder zijn”, aldus Har Verbong die namens de Heemkundevereniging Helden kartrekker van het gebeuren is.

Op 25 september zullen diverse sprekers op plekken in Helden-Dorp staan om belangstellenden wetenswaardigheden te laten vertellen over historische plekken in Helden. Deelnemers zullen aan de hand van rondleiders van de ene naar de andere locatie in Helden lopen.

Het is niet de eerste maal dat de Heemkundevereniging Helden dit organiseert. De vorige editie dateert al van ruim tien jaar geleden.

Momenteel wordt gewerkt om de organisatie geheel op te zetten. “Het is een activiteit die zowel voor inwoners maar zeker ook voor geïnteresseerden van buiten Helden bijzonder interessant zal zijn”, zo besluit bestuurslid Verbong.

Comments are closed.