Akten Notaris Haffmans via Heemkundevereniging Helden

Veel notariële akten van Notaris Haffmans uit Helden zijn te bekijken via de website van de Heemkundevereniging Helden. Hiervoor heeft de vereniging toegang tot het archief van de notaris.

Het zijn akten die ouder dan 75 jaar zijn. Uitzondering zijn de testamenten en codicillen. Deze mogen pas na 100 jaar openbaar gemaakt worden.

Handig voor genealogisch onderzoek
Op de website van de Heemkundevereniging Helden zijn de akten terug te vinden. Door op de website in de zoekbalk een (gedeelte) van een achternaam in te vullen, wordt een overzicht gemeld van nummers, namen en omschrijvingen. Sommige akten hebben de mogelijkheid door te klikken naar het Historisch Archief in Maastricht. Andere akten zijn (digitaal) in te zien bij de Heemkundevereniging.

Akten inzien
Wanneer geïnteresseerden een bepaalde akte willen inzien, kunnen ze dit doorgeven aan de Heemkundevereniging en op maandagavond tussen 19.15 en 21.00u of woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30u langskomen.

Comments are closed.