Eerste deel documentaire Heemkunde Helden online

In samenwerking met Heemkundevereniging Helden maakte de lokale omroep van Peel en Maas een documentaire onder de titel: ‘Kom dèr bej’. Het doel is om te laten zien wat de vereniging doet en hoe de vele passievolle vrijwilligers zich inzetten om het cultureel erfgoed in de gemeente te behouden. Het eerste deel is nu te zien.

De documentaire bestaat uit twee delen. Het eerste deel is nu te zien, vrijdag 24 mei volgt het tweede deel.

De Moennik
In het eerste deel van de documentaire staat onder andere het historisch tijdschrift ‘De Moennik’ centraal, welke wordt gemaakt en uitgegeven door de heemkundevereniging. Te zien is hoe de redactie te werk gaat, hoe verhalen tot stand komen en hoe het tijdschrift wordt vormgegeven.

Kruisen & Kapellen
Ook is er aandacht voor de werkgroep ‘Kruisen & Kapelle’n. Vrijwilligers houden zich bezig met het onderhouden en opknappen van de kapellen en doodskruizen langs wegen in Peel en Maas. Ten tijde van de opnames werd er ook gewerkt aan elementen voor de inmiddels gerestaureerde Mariagrot in Panningen. In de documentaire krijgen de kijkers een kijkje achter de schermen bij deze werkzaamheden.

Comments are closed.