De Moennik 80 weer in de brievenbus

Deze week wordt hij verdeeld: De Moennik 80, boordevol artikelen over mensen en gebeurtenissen van de voormalige gemeente Helden.

“Wederom veel interessante zaken hebben we in deze editie”, zo vertelt hoofdredacteur Wim Daniëls van het blad van de Heemkundevereniging Helden. Zo staan er foto’s in van de oude en nieuwe kerk in Panningen, de archeologische vondsten van Hay van den Beuken, Het scholenvoetbaltoernooi dat de Paters Lazaristen in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw op Patershof organiseerden en een artikel dat Kepèl het opneemt voor Dörp zijn er te lezen in deze editie. “Maar ook is er een artikel gewijd aan het rivaliteit tussen Dörp en Kepèl”, vult Wim Daniëls aan.

“Daarnaast is er ook het verhaal van het eerste volkslied van Helden-Dorp dat Sief Frencken en Will Kranen schreven en is er een uitgebreid artikel over de vliegtuigcrash die op 1 januari in Koningslust plaatsvond”, zo vertelt hoofdredacteur Daniëls.

Een interessant verhaal is dat over de woning Dorp 452, in de volksmond beter bekend als het huis van Dokter Mommers. “Ook de geschiedenis van de nieuwe wijk Lundert tussen De Keup en Driessen heeft een plek gekregen evenals het verhaal van Jeanne Cox uit Helden. “Het eerste deel van dit grote verhaal van de voormalige onderwijzeres is te lezen in nummer 89, die herinnert zich nog heel veel zaken en zijn voor ons tijdschrift opgetekend”, zo besluit Wim Daniëls.

Nog geen lid? Regel dit meteen via deze link.

Comments are closed.