Muurankers Markt 3 uit 1756 overgedragen aan Heemkundevereniging Helden

Op dinsdagmiddag 18 juni heeft Louk Thissen de muurankers van het oude pand van Beckers aan de Markt 3 in Panningen, daterend uit 1756 overgedragen aan Har Verbong van de Heemkundevereniging Helden. Thissen wist tijdens de sloop van het oude pand de ankers te redden van de sloop. Het ligt in de bedoeling dat de muurankers op ongeveer dezelfde plaats weer een zichtbare plek in hartje Panningen aan de leerlooierweg te geven.

Het pand van Beckers herbergde vroeger een leerlooierbedrijf. Binnenkort zal in De Moennik een uitgebreid artikel over deze muurankers en het pand waartoe deze behoorden te lezen zijn.

Centrummanager Petra Verbugt, die bij de overhandiging van de muurankers aanwezig was, vertelde dat het in de bedoeling ligt dat de muurankers, nadat deze gerenoveerd zijn, een prominente plek krijgen aan de gevel van het pand dat grenst aan de Leerlooierweg.

Comments are closed.