Tweede deel documentaire Heemkundevereniging online

De lokale omroep van Peel en Maas maakte in samenwerking met Heemkundevereniging Helden een tweedelige documentaire ‘Kom dèr bej’. Onlangs werd deze uitgezonden op televisie. Het eerste deel is reeds hier te zien, nu volgt het tweede deel.

Het doel van de documentaire is om te laten zien wat de vereniging doet en hoe de vele passievolle vrijwilligers zich inzetten om het cultureel erfgoed in de gemeente te behouden.

De tweede aflevering speelt zich grotendeels af in de thuisbasis van Heemkundevereniging Helden, de bovenste verdiepingen van het gebouw waar ook Museum Peel & Maas en Kerkeböske gevestigd zijn. Kijkers krijgen een rondleiding door het Depot, waar alle spullen worden opgeslagen die de vereniging krijgt aangereikt. Ook is te zien hoe het vele archiefwerk van vrijwilligers in het Documentatiecentrum eruitziet, en hoe leden van de werkgroep Paleografie oud schrift ontcijferen.

Comments are closed.